Tal_en_Thee___Links.html
Tal_en_Thee___Producties.html
Tal_en_Thee___Fotoboek.html
Tal_en_Thee___Kalender_01.html
Tal_en_Thee___Contact.html
Tal_en_Thee___Welkom___Nieuws.html

Tal en Thee zet zijn schouders onder interessante projecten. Onder de noemer DOE HET ZELF! dagen we jullie uit aan de slag te gaan met projecties, figuren, installaties en verhalen.

Tijdens de tournee van Octavio’s Elektro zet Tal en Thee het CC of je school onder stroom.


In 2015-2016 ontvangen alle jonge toeschouwers na de voorstelling een dradenknobbel-bouwpakket. Ontdek het werk van onze vermakers hier:


Iedereen Vermaker!-Facebookpagina


>>> “De ‘goesting’ om rond deze voorstelling meer te doen wordt gestimuleerd door de uitgebreide lesmap, de inspirerende filmpjes en de mogelijkheid om verschillende modules van ‘Iedereen Vermaker’ aan te bieden aan scholen, klassen, groepen of families.” - Loes De Dobbeleer, CC ‘t Vondel, Halle


Verslag Ring tv (CC ‘t Vondel - CC Onder Stroom)

Fotoboek CC Onder Stroom - CC ‘t Vondel


Reineke werkte in het verleden al heel wat projecten voor de kunsteducatieve sector uit (Mooss, Kunst in Zicht, Arforum,...).


Octavio’s Elektro
Zet je CC of school onder stroom! - Inspirerende omkadering voor of na Octavio’s Elektro


Tal en Thee bouwde, tijdens het creatieproces van Octavio’s Elektro, een vermakersatelier in basisschool Zonnedorp (op wandelafstand van de première-plek).

Door het uitwerken van een volledig traject met kinderen kan Tal en Thee een brede speelse omkadering bieden die gestoeld is op de praktijk.


Octavio’s Elektro

Reineke Van Hooreweghe


Trailer 1 Iedereen Vermaker (Basisschool Zonnedorp)

Trailer 2 Iedereen Vermaker (Basisschool Zonnedorp)

Trailer 3 Iedereen Vermaker (Basisschool Zonnedorp)

Fotoboek Iedereen Vermaker (Basisschool Zonnedorp)


Reacties vermakers na Octavio’s Elektro - kort

Reacties vermakers na Octavio’s Elektro - volledig

Met de komst van het Boze Wolf figurentheaterfestival, (CC Het Gasthuis, Aarschot) in 2012-2013, ontstond ook de goesting bij Maarten Van Aerschot (Tal en Thee) om een nieuwe voorstelling op poten te zetten. Dat 18 vrijwilligers zich inschreven voor de Boze Wolf creatie gaf heel wat mogelijkheden. ROMEO + JULIA werd een speeltuin. Er werd geëxperimenteerd met tekst, beeld, geluid, dans, muziek en figuren. Dankzij de kruisbestuiving tussen deze verschillende kunstdisciplines werd het mogelijk ROMEO + JULIA als een hedendaagse voorstelling op scène te brengen.


De voorstelling werd geselecteerd voor het AmateurTONEELhuis.

Samen met Opendoek, de belangenbehartiger van het amteurtheater in Vlaanderen, startte Toneelhuis een project waarbij amteurgroepen uitgenodigd werden om zich te buigen over het repertoire dat Toneelhuis speelde en om hun versie in de Bourla te spelen.


>>> “ROMEO + JULIA van Tal en Thee verrast door een frisse en onverwachte visuele vormgeving vol creatieve vondsten.”  - Uit het juryrapport AmateurTONEELhuis


Meer info

Fotoboek