Tal_en_Thee___Producties.html
Tal_en_Thee___Doe_het_zelf%21___Iedereen_Vermaker___ROMEO_+_JULIA.html
Tal_en_Thee___Fotoboek.html
Tal_en_Thee___Kalender.html
Tal_en_Thee___Contact.html
Tal_en_Thee___Welkom___Nieuws.html

Tal en Thee werd in 2010 opgericht door theatermaker Maarten Van Aerschot (°1986).

Met zijn voorstellingen creëert hij een snijvlak tussen beeldend en figurentheater. Het creatieproces gebeurt op een heel intuïtieve en organische manier, met als inspiratiebron muziek, films en verhalen. Op ambachtelijke wijze trappen de voorstellingen van Tal en Thee zo een wereld in gang, een wereld waar je van het ene beeld in het andere glijdt.

Na Meer dan Beer, uit een doosje... en pop en KAST ging in 2013-2014 ook de voorstelling Octavio’s Elektro in première. In deze nieuwe voorstelling staat Maarten Van Aerschot niet langer alleen op het podium (Reineke Van Hooreweghe en Peter Verhelst).


Tal en Thee maakt krachtige, poëtische voorstellingen met een beeldend karakter en zet daarnaast ook zijn schouders onder interessante projecten.


Op korte tijd werd Tal en Thee opgepikt door tal van cultuurhuizen en verschillende festivals. Zo speelde dit jonge gezelschap reeds in de Kopergietery (Gent), Bronks (Brussel), C-Mine (Genk), Toneelhuis (Bourla, Antwerpen - in kader van het AmateurTONEELhuis - ROMEO + JULIA, een Boze Wolf creatie) en op TAZ#2013, Fort Bom (CC Mortsel), Krokusfestival (CC Hasselt), Rode Hond (30CC), De Betovering (Den Haag, Nederland), vele Letterfretters en verschillende Kinderhoogdagen (i.s.m. Artforum vzw),..

Femke De Haes / Maarten Van Aerschot / Sofie Vandenabeele / Reineke Van Hooreweghe  /  Peter Verhelst  /  Lies Verschraegen  /  Mane Verschuren  /  Johan Vloeberghs